SEO Tilburg

Is jouw bedrijf al vindbaar in Google? Zo niet, dan loop je veel potentiële klanten mis. Begin met SEO voor jouw bedrijf in of rondom Tilburg.

Waarom SEO uitbesteden?

SEO is een kosteneffectieve manier om meer potentiële klanten naar je website te trekken. Je betaalt niet per klik, zoals dat bij Google Ads het geval is.

Je website vindbaar maken in Google gaat echter niet vanzelf. Je zult consistent aan je SEO moeten werken om goede resultaten te behalen. 

Daarnaast wordt Google steeds slimmer. Trucjes die vroeg werkte, doen dat vandaag de dag niet meer.

Wat je nodig hebt is een waterdicht plan, wat consistent wordt uitgevoerd. 

Op deze pagina

Waterdicht plan, voor meer zichtbaarheid in Google

Een waterdicht plan met consistente uitvoering is onmisbaar wanneer je goede resultaten wilt behalen met SEO. 

Zo’n plan beginnen wij met het leren kennen van jouw bedrijf.

Wij leren graag zoveel mogelijk over jouw bedrijf en de markt waarin het zich in bevindt. Na een grondige analyse waarbij we ook jouw concurrentie doornemen, maken we een waterdicht plan met specifieke doelen

Het plan gaan wij vervolgens consistent uitvoeren, waarbij de werkzaamheden maandelijks worden gerapporteerd in begrijpbare taal en data. 

Bij SEO trajecten laat het resultaat doorgaans even op zich wachten. Verwacht in de eerste maanden dus nog geen wonderen. Maar we houden je natuurlijk op de hoogte van de voortgang en verwachtingen.

Toename zoekverkeer door SEO

Onze aanpak om bovenstaande resultaten te behalen, kwam grofweg op onderstaande neer:

De drie pijlers van een effectieve SEO-strategie

Grofweg kunnen we de werkzaamheden en optimalisaties van SEO onderverdelen in drie categorieën: content, techniek en autoriteit (linkbuilding). Het is belangrijk om deze drie pijlers allemaal op orde te hebben. 

De kans is namelijk groot dat wanneer je er een niet op orde hebt, dat je resultaten tegen kan zitten. Zo zal een website met sterke techniek, maar matige content, meestal geen goede resultaten behalen.

Content

Wij optimaliseren bestaande content, maar helpen je ook graag wanneer je nog helemaal geen teksten hebt voor je website.

Het creëren van content begint meestal met zoekwoordenonderzoek, om zoekwoorden te vinden die voor jouw bedrijf het meest interessant zijn. Op basis van deze woorden worden teksten geschreven die zoveel mogelijk waarde bieden voor jouw doelgroep.

Ook worden de teksten zo geschreven dat Google goed begrijpt waar de tekst over gaat. Dat kan door de tekst zelf te voorzien van alle benodigde informatie die de websitebezoeker nodig heeft, maar on-page SEO is daarbij ook erg belangrijk. De zoekwoorden die je hebt gevonden bij het zoekwoordenonderzoek, dien je op bepaalde plaatsen op jouw pagina te verwerken, om het juiste signaal bij Google af te geven. Denk bijvoorbeeld aan de koppen van je pagina (H1,H2 etc.), en de page title.

Het belangrijkste is echter dat de teksten waardevol zijn voor jouw bezoekers. Zij moeten immers overtuigd worden van jouw product of dienst. Wij helpen je tevens graag bij het schrijven van een tekst die bezoekers converteert naar klanten

Technische SEO

Een website die technisch niet goed in elkaar zit, kan je vindbaarheid in Google tegenzitten. Wij zorgen ervoor dat je website technisch in orde is. Dat doen wij bijvoorbeeld door de snelheid van je website snelheid te optimaliseren, de code te controleren en te bekijken of Google jouw website goed kan crawlen en indexeren.

Een langzame website jaagt niet alleen jouw website bezoekers weg, het scoort ook minpunten bij Google. Google vangt signalen op van websites die langzaam zijn: website bezoekers verlaten de websites vroegtijdig, en dat is een slecht signaal wat kan resulteren in het wegzakken in de resultaten van Google.

Verder voeren wij een technische audit uit, waarbij we jouw website op een hoop (technische) punten controleren. Dat doen wij aan het begin van een traject, en tevens als controle op periodieke wijze.

Autoriteit (linkbuilding)

Wanneer je website technisch in orde is, en de content van je website goed staat, is het belangrijk om aan je linkbuilding te werken. 

Linkbuilding is het realiseren van links van andere websites naar jouw website. Google ziet links naar je website als het ware als ‘stemmen’ op jouw website. Hoe meer stemmen, hoe beter Google je website gaat waarderen.

Het is echter belangrijk dat deze links niet van willekeurige websites komen, maar van websites die relevant zijn voor jouw bedrijf. Ook is de reputatie van deze websites belangrijk. Hebben zij veel links naar hun website? En zijn zij vindbaar op relevante zoekwoorden voor jouw bedrijf? Dat zijn enkele zaken om naar te kijken bij het realiseren van links naar jouw website.

Linkbuilding kan erg tijdrovend zijn, daarom kiezen veel bedrijven ervoor om het uit te besteden. Wij helpen bedrijven al meer dan 7 jaar met kwalitatieve linkbuilding. Daardoor  hebben wij een netwerk opgebouwd van publishers en andere kwalitatieve websites met een goede reputatie. Op deze manier kunnen wij op efficiënte wijze linkbuilding inzetten voor onze klanten. 

Ons SEO-proces voor succes

Ben je benieuwd naar het proces dat wij hanteren om SEO in te zetten voor onze klanten?

Wanneer je jouw volledige SEO strategie bij ons uitbesteedt, ziet ons proces er doorgaans ongeveer op deze manier uit:

Nulmeting

Wij beginnen altijd met een nulmeting van je website. Daarbij analyseren we zaken zoals websitebezoekers, posities in Google van de belangrijkste zoekwoorden en het backlinkprofiel. 

We leggen al deze gegevens vast zodat we later goed de voortgang kunnen monitoren.

Strategie

Wat wordt onze strategie? Het verhogen van de omzet is uiteraard in de meeste gevallen het uiteindelijke doel. Daarom nemen we samen door wat de meest interessante diensten/producten voor je bedrijf zijn, bijvoorbeeld qua marge of de toegevoegde waarde die je voor klanten kunt leveren. 

We zullen onze SEO-activiteiten prioriteren op deze diensten/producten, om zo de impact zo groot mogelijk te maken. 

Hoewel je nooit weet wat de impact van je inspanningen op SEO zal zijn, proberen we altijd doelen te stellen qua posities in Google die we willen behalen. Op deze manier is het voor jou en ons duidelijk waar we naartoe werken.

Doorlopende uitvoering van opgestelde strategie

Consistent actie ondernemen is belangrijk, zeker bij SEO. Wij werken hard aan de SEO voor jouw website. Vaak moet er veel gebeuren om jouw website te optimaliseren voor Google. Daarom maken wij een planning waar we ons aan houden.

Maandelijkse, heldere rapportage

Maandelijks rapporteren wij de werkzaamheden die wij hebben uitgevoerd. Daarnaast rapporteren wij op heldere wijze wat de voortang is van de resultaten. Zijn er posities in Google verbeterd? Of juist afgenomen? Wij sturen bij waar nodig. 

Ook geven wij aan wat er gebeurt en hoe wij daar op anticiperen. Zo weet jij waar wij mee bezig zijn en dat er wordt gewerkt aan de vindbaarheid in Google. Periodiek worden de resultaten samen geëvalueerd om te kijken of we de goede richting op gaan.

Gratis adviesgesprek inplannen?

Neem vrijblijvend contact op met Rik, SEO-specialist bij Efficiënt Online.

Jouw SEO naar
een volgend niveau?

Ben je benieuwd wat SEO voor jouw bedrijf kan betekenen? Wij lichten graag de mogelijkheden toe in een vrijblijvend kennismakingsgesprek. 

Tijdens zo’n gesprek kunnen wij tips meegeven waar je direct mee aan de slag kunt.

Contact Form Demo